Regelementen

Regelementen

Wedstrijdbepalingen

Vaarregels

Algemene baankaart

De race bestaat uit een 1500 meter achtervolgingsrace gevolgd door een 450 meter sprint die boord aan boord wordt gevaren door twee boten. Na het uitzetten, moeten de boten richting Hengelo varen. Vervolgens moeten de ploegen rondmaken in de zwaaikom om te starten met de 1500M. Na de finish van de 1500m moeten de ploegen gelijk doorvaren richting de haven. Bij de haven wordt er rondgemaakt en zal de kamprechter verdere instructies geven voor het oplijnen van de boten voor de start van de 450m.

Oproeien

Het is mogelijk om te oproeien vanaf het Eurosvlot, het vlot bij HST of het Wisselvlot. Het Eurosvlot en het wisselvlot liggen beide op het terrein van Euros. Het vlot bij HST ligt aan de andere kant van de Lonnekerbrug, 200 meter richting Hengelo vanaf Euros.

Als je moet wisselen zorg je ervoor dat je op de aangegeven vlot-openingstijden klaar staat bij het wisselvlot.

Leg eerst je riemen, roertje, bidons, extra kleding etc. klaar op het desbetreffende vlot en speld je rugnummer duidelijk zichtbaar op je rug voordat je je boot het water in legt. Mocht dit niet het geval zijn dan zal je door de vlothonden terug worden gestuurd.

Oproeien vanaf het Eurosvlot, HST-vlot en wisselvlot

Leg je boot met de boegbal richting Hengelo. Oproeien mag richting de start van de 1500m. Hier kan je vervolgens meerdere malen rondmaken om langer te kunnen oproeien. Belangrijk voor stuurlieden en ongestuurde nummers die vertrekken vanaf het Eurosvlot of het wisselvlot: Let erop dat na de Lonnekerbrug aan bakboordwal het vlot van HST ligt. Het is belangrijk dat je tot en met de rode boei bakboordwal houdt. Hierna moet je aan stuurboordwal verder oproeien. Houd voor het oproeien de paarse pijlen aan.

De race

De race bestaat uit een 1500 meter achtervolgingsrace gevolgd door een 450 meter sprint die boord aan boord wordt gevaren.

Klaarmaken 1500 meter start:

Na het oproeien voor de 1500 meter maken de ploegen rond ter hoogte van de zwaaikom en gaan direct op startvolgorde aan stuurboordwal liggen. Om opstoppingen te voorkomen is het belangrijk dat je niet té vroeg rondmaakt. Vaar eerst door tot je ter hoogte van de zwaaikom ligt en maak dan pas rond. Ben je erg vroeg bij de start, kan je nog verder oproeien. Bij het oplijnen voor de start is het belangrijk dat de aanwijzingen van de kamprechters worden opgevolgd. Daarna zullen de boten één voor één richting de voorstart worden gestuurd. De voorstart staat gemarkeerd met een rode vlag aan beide zijden. De start staat gemarkeerd met een witte vlag.

Bijzonderheden 1500 meter race

Uiteraard is het belangrijk om met respect met elkaar om te gaan op het water (vooral bij inhaalsituaties). Belangrijk voor stuurlieden en ongestuurde nummers: er ligt een vlot aan stuurboordwal. Dit zorgt voor een versmalling waardoor het eventueel inhalen lastig maakt. Maak geen onnodige risico’s!

Finish 1500 meter en klaarmaken 450 meter start

Na de finish van de 1500m moeten de ploegen gelijk doorvaren richting de haven. Bij de haven wordt er rondgemaakt om de keerboei en zal de kamprechter verdere instructies geven voor het oplijnen van de boten voor de start van de 450m. de 450m wordt boord aan boord gevaren. De ploegen met oneven rugnummers starten aan stuurboordwal. De voorstart wordt aangegeven met een rode vlag. De start met een witte vlag.

Aanleggen

Wisselen bij het wisselvlot

Roei na de finish van de 450m door naar de rode boei. Hier zul je moeten wachten tot alle boten gefinisht zijn. Jij hebt voorrang bij het rondmaken en mag zodra alle boten gefinisht zijn direct aanleggen bij het wisselvlot. Het is erg belangrijk dat de ploeg waarmee je wisselt al klaar staat op het wisselvlot. Anders mag je niet aanleggen.

Aanleggen bij het Eurosvlot of Kanovlot

Roei na de finish van de 450m door naar de keerboei. Ga hierbij netjes achter elkaar liggen om vervolgens de instructies op te volgen vanaf de kant. Let op: zolang de boten van het volgende blok nog niet allemaal gevlot zijn, mag je niet rondmaken. Wacht voor de rode boei op instructies van een wedstrijdfunctionaris met megafoon. Hierna zul je verdere instructies krijgen van de vlothonden. Deze instructies zullen zonder twijfel en protest opgevolgd moeten worden.

Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!